Почитувани граѓани,

Ве известуваме дека сите жители на општината кои во изминатиот период, односно пред распишување на изборите, имаат поднесено барање за паричен надомест, средствата ќе им бидат исплатени (доколку исполнуваат услови…

Работен состанок за важноста на редовна вакцинација кај децата

Во просториите на Општина Ѓорче Петров одржан беше работен состанок заедно со сите директори на основните училишта, како и со директорката на детската градинка ,,Росица”, на кој што се разговараше…

Во завршна фаза реконструкција на училишната сала во ООУ „Мирче Ацев“

Во последна, завршна фаза, влегува целосното реконструирање на училишната сала во основното училиште „Мирче Ацев“ со што сме чекор понапред во унапредување на условите за квалитетно физичко образование кај децата.…

Акција за помош на лекување на Леонид

По поднесената иницијатива од страна на хумани граѓани, наши ѓорчепетровци, а за спроведување на хуманитарна акција под мотото „За овој 8 Март подари поинаков подарок“, Ве известуваме дека градоначалникот Александар…

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА АКТИВНОСТИ ПРЕДВИДЕНИ СО ГОДИШНАТА ПРОГРАМА ЗА КУЛТУРА ЗА 2024

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА АКТИВНОСТИ ПРЕДВИДЕНИ СО ГОДИШНАТА ПРОГРАМА ЗА КУЛТУРА ЗА 2024 prijava_javen_oglas_dodeluvanje_finansiski_sredstvaDownload javen_oglas_dodeluvanje_finansiski_sredstvaDownload ПРИЈАВА ЗА ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА…

ИЗГЛАСАНИ РАЗВОЈНИТЕ ПРОГРАМИ ЗА НОВИ ПРОЕКТИ ВО ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

Советот на Општина Ѓорче Петров на денешната седница позитивно се изјасни за новите развојни проекти кои ќе донесат значителни капитални чекори во општината. Советниците изгласаа нова спортска сала во училиштето…

Општина Ѓорче Петров поддржа прекуграничен проект за поактивно учество на жени и млади на пазарот на трудот

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски на состанок со претставници од Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување - МИР и Здружението на граѓани "Праведни и професионални" изрази поддршка за…

ЈАВЕН ОГЛАС бр. 1 за распределба и доделување на финансиски средства за поддршка на спортски манифестации, спортски клубови и спортисти

ЈАВЕН ОГЛАС бр. 1 за распределба и доделување на финансиски средства за поддршка на спортски манифестации, спортски клубови и спортисти ПРИЈАВА за финансиска поддршка на спортисти, професионалци и аматери кои…

Потпишана Декларација за активна заштита на животнта средина и ублажување на климатските промени

Градоначалникот на Ѓорче Петров, Александар Стојкоски со претставникот на ,,CNVP Foundation" Кристина Бужароска, потпиша Декларација за активна заштита на животната средина и ублажување на климатските промени. -Општина Ѓорче Петров ја…