ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ВО СОРАБОТКА СО ОУРЦ ,,ЗЛАТАН СРЕМЕЦ” ОТВОРА НОВ ЦЕНТАР ЗА ПОДДРШКА НА УЧЕЊЕТО ЗА ДЕЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, оствари средба со директорката на ОУРЦ ,,Златан Сремец” Марија Делетиќ и одговорниот координатор за образовни асистенти, Маја Трајчова. Стана збор за потребите за поддршка на…

ОБУКА ЗА ДЕЈНОСТИ ОД МЕТАЛОПРЕРАБОТУВАЧКАТА ИНДУСТРИЈА ВО ДОМОТ НА КУЛТУРА ВО ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

Фондација МИР во рамките на проектот „ЦБЦ еквилајзер за пол и возраст на работните места“ организира „Обука за дејности од металопреработувачката индустрија“. Обуката ќе се одржи со физичко присуство и…

ШЕСТОТО ГЕНЕРАЛНО СОБРАНИЕ НА ЗЕЛС

Шестото Генерално собрание на Заедницата на единиците на локалната самоуправа се одржа вчера и на истото се дискутираше за актуелните предизвици со кои се соочуваат општините во Република Македонија. На…

Стратегијата на Општина Ѓорче Петров за родова еднаквост 2024- 2027 година

Дводневна обука со предавачи од UN Woman на која беше презентирана Стратегијата на Општина Ѓорче Петров за родова еднаквост 2024- 2027 година. На обуката беа вклучени вработени од сите сектори,…

ЗА ПРВПАТ МЕЃУОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ВО ПРВА ПОМОШ ВО ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА

Одлична иницијатива на Црвен крст- Карпош во соработка со Општина Ѓорче Петров преку натпревар да ги едуцираме и запознаеме учениците со придобивките од познавање на првата помош. Во реонскиот парк…