Нов проект за активно образование на Ромите во ООУ „Страшо Пинџур“

Училиштето „Страшо Пинџур“ во Ѓорче Петров доби грант од Фондацијата „Чекор по чекор“ за проектот „Редовно на часови“-акција за вклучување на Ромите во основното образование. Со средства од проектот беше…

Стартуваа училишните лиги во неколку спортови

Во организација на Општинскиот сојуз на училишен спорт стартуваа училишните лиги во ракомет, кошарка, фудбал, тенис, пинг-понг, шах, атлетика и одбојка. Општина Ѓорче Петров финансиски и организационо го покрива овој…

Четврта седница на Советот

Советот на општина Ѓорче Петров ја одржа четвртата седница, а на дневен ред се најдоа повеќе точки за кои советниците дадоа „зелено светло“. Во основните училишта се назначија нови членови…

Претставници на „На Точак“ на средба со Стојкоски

Претставници од иницијативата „На Точак“ му ги презентираа на градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски предлозите и иницијативите кои ги имаат со цел подобрување на велосипедската инфраструктура во општината.…

Акција за собирање кабаст отпад на повеќе локации во Ѓорче Петров

Општина Ѓорче Петров во соработка со ЈП „Комунална хигиена“-Скопје организира акција за собирање кабаст отпад на повеќе локации во Ѓорче Петров. Акцијата ќе трае од петок (10.12.2021) до понеделник (13.12.2021),…

Училиштата добиваат опремување кабинети со нагледни средства преку МОН

Препознавајќи ја важноста од изучување на природните науки, а со цел унапредување на образовниот процес во основното образование, Министерството за образование и наука пред еден месец презема активности за опремување…

Завршни работи на новиот парк на бул,„Македонска војска“

Со поддршка од екипи на ЈП „Паркови и Зеленило“ и Град Скопје, општинските служби ги изведуваат завршните работи на новиот парк на бул. „Македонска Војска“. Поставуваме автономен систем за наводнување…

Одбележан Меѓународниот ден на лицата со попреченост

Во основните училишта во општина Ѓорче Петров под мотото „Сите сме еднакви“ со повеќе настани се одбележа 3 декември-Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби. Општина Ѓорче Петров особено внимание…