Чистење на каналот во Стопански двор

 Поради зголемена појава на површински води, екипа на АД „Водостопанство Скопско Поле“ врши чистење на каналот во Стопански двор.  Целта е атмосферските води да имаат слободен проток во каналот и…

Концерт на „Маестозо трио“ во Центарот за култура

Во Центарот за култура во Ѓорче Петров се одржа целовечерен концерт на камерниот состав „Маестозо трио“ со наслов “Музички мозаик”. На концертот публиката имаше можност да слушне композиции од познати…

Седница на Скопски плански регион

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски присуствуваше на конститутивна седница на Советот на Скопски плански регион на која беа верификувани мандатите на новоизбраните градоначалници. За претседател на Советот на…

Стојкоски на увид во доцните часови – завршна фаза од поставување бехатон

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски изврши увид во градежните работи – завршна фаза од поставување бехатон плочки на улиците во урбаната заедница Мирче Ацев.Како што најави Стојкоски, во…

Комуналната служба на ОЃП подготвена за најавите за снежни врнежи

Екипата на комуналниот пункт на општина Ѓорче Петров со сите ресурси е подготвена за најавените снежни врнежи и најавениот пад на температурите до минус. Набавени се потребните количини индустриска сол,…

Стојкоски на средба со пензионерите од Ѓорче Петров

Градоначалникот Александар Стојкоски оствари средба со Здружението на пензионери од Ѓорче Петров на која беа договорени приоритетите со цел подобро функционирање на оваа група жители. Стојкоски ги информираше претставниците на…

Секој последен четврток од месецот – приемен ден во општината

Со стартот на мандатот, градоначалникот Александар Стојкоски донесе одлука секој последен четврток во месецот да се одржува приемен ден за граѓаните во просториите на општина Ѓорче Петров. -Нема успех, без…

Стојкоски во посета на ООУ „Ѓорче Петров“

По повод Светскиот ден на детето, градоначалникот Александар Стојкоски го посети ООУ „Ѓорче Петров“. Образованието ќе биде еден од главните постулати во програмите за работа на општината, а приоритет во…

Стојкоски на средба со претставници од „Ромалитико“

Многу идеи, визии, но и детали за проектот „Заедно до просперитетна заедница" поддржан од УСАИД денеска споделија претставници на Институтот за истражување и анализи на политики „Ромалитико“  во кабинетот на…