Јавен повик за волонтери

Општина Ѓорче Петров  објавува Јавен повик за организирање волонтерска работа и ангажирање на волонтери со цел мапирање на семејства и лица од различни целни групи. Во услови кога живееме со мерки за спречување на појавата и ширењето на коронавирусот,  голем…

Водоводна мрежа на ул.102 во Волково

По изведените 250 метри водоводна мрежа на крак од улица „20“ ќе се продолжи со работа на ул. „102“ во Волково во должина од 350 метри. Паралелно со изведбата ќе…

Стојкоски и Арсоска на средба со претставници на месните и урбани заедници

Градоначалниците на општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски и на Град Скопје, Данела Арсовска, заедно со претставници на градските јавни претпријатија и претставници од урбаните и месни заедници од Ѓорче Петров…

Гостување на Стојкоски на МТВ на тема животна средина

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски на утринската програма на МТВ денеска зборуваше за чистењето на депонијата во Ново Село и за проектите на општината во насока на екологија…

Реализирана божиќна планинарска тура

Во организација на Општинскиот сојуз на училишен спорт „Ѓорче Петров“ ја реализиравме божиќната планинарска тура од манастирот Св. „Богородица“ во Стопански Двор до локалитетот „Крст“ во Кучково. Оваа година го…

Исчистена мини-депонија кај ул.„Наум Чакаров“

Општина Ѓорче Петров продолжува активно со расчистување диви депонии на територија на населбата. Расчистена е дива депонија во урбаниот дел на ул.„Наум Чакаров“. Одведени се 50м3 разновиден отпад. Апелираме внимателно…