Обезбедено греење за семејството Петровиќ од Волково

Општина Ѓорче Петров во посредство со општествено одговорната компанија „Центро унион“ обезбеди инвертер-клима што во овие зимски денови ќе му служи на семејството за загревање на просторијата во која денот…

Во ООУ „Мирче Ацев“ практична настава за воздухот, почвата и водите

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски, амбасадорот на САД Кејт М. Брнс, министерката за образование и наука Мила Царовска и министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини…

Поставени препреки за намалување на брзина на повеќе улици 

Околу десетина улици на кои има зголемена фреквенција на возила и забележано зголемувње на брзината, а по реакција на жители, поставени се т.н. „легнати полицајци“.  Опфатени се улиците „Кичевска“, „Злате…

Акција со ЈП „Лајка“ за заловување улични кучиња на повеќе локации

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски денеска оствари средба со раководството на ЈП „Лајка“ во врска со критичните точки низ населбата каде се групираат улични кучиња и се опасност…

Нов проект за активно образование на Ромите во ООУ „Страшо Пинџур“

Училиштето „Страшо Пинџур“ во Ѓорче Петров доби грант од Фондацијата „Чекор по чекор“ за проектот „Редовно на часови“-акција за вклучување на Ромите во основното образование. Со средства од проектот беше…

Стартуваа училишните лиги во неколку спортови

Во организација на Општинскиот сојуз на училишен спорт стартуваа училишните лиги во ракомет, кошарка, фудбал, тенис, пинг-понг, шах, атлетика и одбојка. Општина Ѓорче Петров финансиски и организационо го покрива овој…

Четврта седница на Советот

Советот на општина Ѓорче Петров ја одржа четвртата седница, а на дневен ред се најдоа повеќе точки за кои советниците дадоа „зелено светло“. Во основните училишта се назначија нови членови…

Претставници на „На Точак“ на средба со Стојкоски

Претставници од иницијативата „На Точак“ му ги презентираа на градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски предлозите и иницијативите кои ги имаат со цел подобрување на велосипедската инфраструктура во општината.…