Продолжуваат средбите на Стојкоски со граѓаните

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски продолжува со праксата за редовни средби со граѓаните во просториите на општината. Поради пандемијата и почитување на здравствените протоколи, потребно е заинтересираните граѓани…

Успешен старт на второто полугодие

Пристигнаа учебниците кои недостасуваа за прво одделение „Математика втор дел“ и навремено се дистрибуирани до училиштата. Без никакви потешкотии вчера почна второто полугодие во сите шест основни училишта во општина…

Поради градежни зафати во „Д.П.Г. Беровски“ од 4-то до 9-то одделение он лајн настава

Во тек се градежни зафати во ООУ „Димитар Поп Георгиев Беровски“-централно кои се однесуваат на реконструкција на подовите во ходниците на долниот спрат. Според динамиката на работа, следен чекор е…

Ќе се изведува атмосферска канализација на ул.„Манчу Матак“

Согласно Договор за изведба на под-проектот “Реконструкција на различни улици во урбаното општинско подрачје на општина Ѓорче Петров”, предвидено е изведба на атмосферска канализација на ул.„Манчу Матак“ и реконструкција на…

Јавен Оглас за ангажирање на работници за вршење на јавни работи на територијата на општина Ѓорче Петров за 2022 година

Javen_oglas_arvjrDownload Пријава за Јавен оглас за ангажирање на работници за вршење на јавни работи во општина Ѓорче Петров за  2022 година Obrazec_prijava_sezonski_rabotnici_2022Download

Исчистена нова мини-депонија кај ул.„Шарпланинарска“

Општина Ѓорче Петров продолжува со реализација на расчистување на дивите депонии на повеќе локации во општината со поддршка на Град Скопје и јавните градски претпријатија. Расчистуваме во делот на индустриската…