ДИСКУСИЈА ЗА ПОДИГАЊЕ НА ЈАВНАТА СВЕСТ ЗА АКТИВНОСТИ ПОВРЗАНИ СО МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ НА ДЕЦАТА

Одлична иницијатива преку проектот “Поддршка за активирање на заедниците и подигање на јавната свест за активности во врска со менталното здравје на деца и адолесценти“, со повеќе вклучени страни, активно…

Општина Ѓорче Петров со обуки за подобрување на услугите на администрацијата

Општина Ѓорче Петров денеска ја спроведува последната фаза од обуките за подобрување на услугите од страна на јавниот сектор, односно на вработените преку користењето на моделот CAF. Целта на работилниците…

РЕКОНСТРУИРАНА УЧИЛИШНАТА СПОРТСКА САЛА ВО ООУ „МИРЧЕ АЦЕВ“

Општина Ѓорче Петров финишираше со реконструирањето на училишната сала во основното училиште „Мирче Ацев“, која е веќе пуштена во употреба. При реконструкцијата изведени се менување на подот во салата каде…

Шеесет години ООУ „Ѓорче Петров“

Основното училиште „Ѓорче Петров“ е синоним за успешни генерации кои низ годините дадоа важен придонес во развој на општеството. Денеска ова училиште го одбележа својот патронат кој беше проследен со…

Ослободување од плаќање комуналии за новата градинка во Стопански Двор

На денешната седница, Советот на Општина Ѓорче Петров изгласа ослободување од плаќање комуналии за новата градинка која ќе се гради во Стопански Двор.  Ова е голема поволност и значително олеснување…

ГОЛЕМА АКЦИЈА ЗА ПОШУМУВАЊЕ НА КУЧКОВО

Реализираме нова голема акција за зазеленување на с.Кучково! Заедно со 130 вработени од компанијата „Џонсон Мети“ денеска во околина на локацијата „Крст“ засадивме 2.000 нови млади садници кои на долг…

СТУДЕНТИ ОД ИНСТИТУТОТ ЗА СПЕЦИЈАЛНА ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА ПРАКСА ВО СЕНЗОРНИОТ ЦЕНТАР ВО “ПАМПУРЧЕ

Градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, придружуван од директорката на градинката „Росица“, Даниела Темелкова, зааедно со професорите од Институтот за специјална едукација и рехабилитација во рамки на Филозофскиот факултет, проф. др.Оливера…

ИЗЛОЖБА НА МАКЕДОНСКИ ПАНИЧАР ВО ПАРКОТ ВО ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

Во реонскиот парк во Ѓорче Петров се одржа втората државна изложба за расата Македонски паничар на која присуствуваше градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски, кој изрази голема поддршка за…