Со Партерното уредување на локалитетот „Крст“ – Кучково на надморска височина од 560 метри гледате колку местото добива еден целосно нов современ и урбан лик. На 15 км северозападно од центарот на градот Скопје  ова  прекрасно  планинско  место  е  вистински  предизвик  за

планинарите, за љубителите на велосипедизмот, за „вечната“ потрага по чистиот воздух подалеку од луѓето и градската врева.

Живееме во преубава околина, богата со природни убавини, водопади, реки, планински предели, богата историја и прекрасни пејзажи кои вредат да се видат и посетат во Ѓорче.