Обезбедени 350 ранчиња за првачињата од Ѓорче Петров

Oпштина Ѓорче Петров и годинава обезбеди ранчиња за сите нови првачиња запишани во шесте основни училишта во Ѓорче Петров.

Ова е еден од начините општина Ѓорче Петров насимболичен начин да ги поддржи родителите кои запишаа прваче во училиште. Во текот на летниот распуст, општината реконструираше и дел од училиштата, создавајќи подобрислови за функционирање.

На сите првачиња и на сите ученици им посакуваме среќен почеток на новите школски денови, исполнети со многу успеси и убави моменти

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *