Навигација

Училишни лиги

Банер

Посетители

Има 23 гости присутни
Посетители досега: : 964929

Project Appraisal Document

Банер

Мапа

Банер

Спортски прославен 20-ти Септември

Банер

Грижа и едукација на младата популација

Банер

Внатрешна ревизија

Банер

Политика за квалитет на Општина Ѓорче Петров

Банер

Насловна
Добредојдовте

 

002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
016
017
018
019

 
Успешна акција во Ѓорче PDF Печати Е-пошта
Сабота, 03 Октомври 2015
Во општината Ѓорче Петров акцијата „ Македонија без отпад“ започна на неколку локации. Се расчистуваа депонии од градежен шут покрај реките Лепенец и Вардар и од населените места во општината. Централниот настан се случи во непосредна близина на Европската очна болница.

Повеќе...
 
Соопштение PDF Печати Е-пошта
Петок, 02 Октомври 2015
Народната кујна во црквата Св. Петар и Павле има потреба од донации - храна или производи за подготовка на оброци за 150 корисници. 
Резервите се на крај и затоа апелирам до сите оние јои можат да помогнат за заеднички да помогнеме во обезбедување на потребните количини. 
За информации јавете се на 070650458 одговорна во Ѓаконија Александра. 
Благодарам и уште еднаш ве молам за помош во име на ѓаконијата.

 
Соопштение до јавноста PDF Печати Е-пошта
Петок, 02 Октомври 2015
На ден 05.10.2015 година ќе се одржи X –та(десетта) седница на Советот за развој на Скопски плански регион во просториите на хотел „Камник“.
На Седницата, koja ќе започне во 11,30 часот,   ќе присуствуваат Г-дин Воутер Пломп ,Холандскиот амбасадор во Република Македонија, Г-дин Стево Темелковски, Заменик Министер,во Министерството за животна средина и просторно планирање ,градоначалниците од седумнаесет општини и градоначалникот на Град Скопје Г-дин Коце Трајановски,Делегација од Кралство Холандија,   Г-ѓа Ана Каранфилова-Мазневска, МЖСПП; Г-ѓа Билјана Цветановска-Гугоска, Државен секретар во Министерството за локална самоуправа,Г-дин Горан Ангелов, Директор на депонија Дрисла; како и  Г-дин Ракип Дочи, Директор, ЈКП Комунална Хигиена.
На Седницата ќе биде потпишан Меморандум за соработка помеѓу Скопски плански регион и регионот „Gooi en Vechtstreek“, Кралство Холандија. Цел на соработката е да се поттикат активностите а зацврстување на меѓусебната соработка при остварување на локалната самоуправа со посебен акцент на регионаниот развој.
Меморандумот ќе биде потпишан од страна на Г-дин Сокол Митровски, Претседат на Советот за развој на Скопски плански регион и Г-ин Фонс Хертог – Градоначалник на градот Хуиз и под-преседател на  Gooi en Vechtstreek регионот и член на Генералното Собрание.
 
До соживот со мултиетничка интеграција во образованието PDF Печати Е-пошта
Петок, 02 Октомври 2015

Заедничката  богата трпеза на двете збратимени училишта ООУ „Страшо Пинџур“ од општината Ѓорче Петров и ООУ „Сами Фрашери “од општината Сарај беше поводот да разменат меѓусебна комуникација , топол оброк и дегустирање на националната кујна. 

 

Повеќе...
 
И З В Е С Т У В А Њ Е и П О В И К ДО ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ PDF Печати Е-пошта
Петок, 02 Октомври 2015
Општина Ѓорче Петров се приклучува на националната акција за чистење на 03.10.2015год. (сабота) со спроведување на проектот  „Македонија без отпад 2015“ во организација на Министерство за животна средина и просторно планирање и Асоцијацијата Ајде Македонија
ЦЕЛ НА ПРОЕКТОТ: расчистување на отпад оставен на несоодветни места, развивање на свест кај граѓаните за правилно управување со отпадот и развивање на механизми за подршка на граѓаните, општините и други засегнати групи за подобро да се справат со неорганизираното и незаконско фрлање отпад во нивните заедници.
За таа цел, Општина Ѓорче Петров во соработка со ЈП КХ ги известува граѓаните дека на 03.10.2015 од 9-17ч. ќе бидат поставени 5 големи контејнери за одлагање на кабаст отпад на следните локации:
УЗ ХРОМ: до контејнерите (спроти кафаната Панко)
УЗ Ѓорче Петров: спроти пожарна 
УЗ Ѓорче Петров и УЗ Мирче Ацев: на ул: Социјалистичка зора, (спроти новото игралиште) 
УЗ Дексион: на празната локација кај поранешен БАУМАРКЕТ
УЗ Даме Груев: на ул: Николај Островски (после објектот на УЗ-ца)  
Се повикуваат сите граѓани на Општина Ѓорче Петров, претставници на здруженија на граѓани, невладини организации и граѓани по своја иницијатива, да земат помасовно учество во акцијата во координација со претседателите на урбаните заедници во местото на живеење.
 
« ПочетокПред12345678910СледноКрај »

Лист 1 од 183

Translations

Macedonian Albanian Bulgarian Croatian English French Greek Italian Serbian Turkish

Актуелности

Реализирани проекти 2012

Банер

Реализирани проекти

Банер

Линкови

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Огласи

Банер
bottom

Виста Груп (с) Copyright 2009. Сите права се заштитени.