ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА АКТИВНОСТИ ПРЕДВИДЕНИ СО ГОДИШНАТА ПРОГРАМА ЗА КУЛТУРА ЗА 2024

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА АКТИВНОСТИ ПРЕДВИДЕНИ СО ГОДИШНАТА ПРОГРАМА ЗА КУЛТУРА ЗА 2024 javen_oglas_dodeluvanje_finansiski_sredstvaDownload ПРИЈАВА ЗА ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА ЗА…

ИЗГЛАСАНИ РАЗВОЈНИТЕ ПРОГРАМИ ЗА НОВИ ПРОЕКТИ ВО ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

Советот на Општина Ѓорче Петров на денешната седница позитивно се изјасни за новите развојни проекти кои ќе донесат значителни капитални чекори во општината. Советниците изгласаа нова спортска сала во училиштето…

Општина Ѓорче Петров поддржа прекуграничен проект за поактивно учество на жени и млади на пазарот на трудот

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски на состанок со претставници од Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување - МИР и Здружението на граѓани "Праведни и професионални" изрази поддршка за…

ЈАВЕН ОГЛАС бр. 1 за распределба и доделување на финансиски средства за поддршка на спортски манифестации, спортски клубови и спортисти

ЈАВЕН ОГЛАС бр. 1 за распределба и доделување на финансиски средства за поддршка на спортски манифестации, спортски клубови и спортисти ПРИЈАВА за финансиска поддршка на спортисти, професионалци и аматери кои…

Потпишана Декларација за активна заштита на животнта средина и ублажување на климатските промени

Градоначалникот на Ѓорче Петров, Александар Стојкоски со претставникот на ,,CNVP Foundation" Кристина Бужароска, потпиша Декларација за активна заштита на животната средина и ублажување на климатските промени. -Општина Ѓорче Петров ја…

НОВО СПОРТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО ДВОРОТ НА ООУ „ДИМИТАР ПОП ГЕОРГИЕВ БЕРОВСКИ“

Службата на Општина Ѓорче Петров стартуваше со расчистување на теренот на поранешното тениско игралиште во дворот на ООУ „Димитар Поп Георгиев Беровски“ – простор кој наскоро ќе добие целосно нов…

НОВА СЕРИЈА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛ.„РАДУШКА“

Општина Ѓорче Петров во изминатите две години речиси целосно ја урбанизираше една од најстарите улици во општината - улицата „Радушка“. Во насока на целосно заокружување на нејзина репарација, градоначалникот Александар…

Стојкоски на средба со штитениците од „Порака“

Градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски ги посети штитениците од Центарот за помош на лица со ментален хендикеп “Порака”- Неготино со седиште во Волково, за каде општината обезбеди пригодни…