Ве известуваме дека сите жители на општината кои во изминатиот период, односно пред распишување на изборите, имаат поднесено барање за паричен надомест, средствата ќе им бидат исплатени (доколку исполнуваат услови и имаат поднесено целосна документација), по завршување на изборниот процес.

Одлуката е согласно законските регулативи за исплати во тек на изборна кампања.

Share