Бројот 141-700 е број за бесплатно советувалиште за жртвите од семејно насилство.

Со потпишувањето на Меморандумот за соработка со Националниот совет за родова рамноправност,  услугите на советувалиштето се достапни и бесплатни за жителите.

Во иднина во план е општина Ѓорче Петров да работи и на создавање услови за локално советувалиште.

Ова е наш придонес во борбата против оваа зачестена појава која, за жал, според полициските статистики е во пораст.

Share