Одлична организација на интернационалниот кинолошки спектакл „БАЛКАНИКА 2023“.

Клубот на германски овчари на Македонија успешно го организираше настанот на кој земаа учество стотина кучиња од највисок квалитет во расата од сите соседни држави.

Ваквите настани ја ставаат општина Ѓорче Петров на мапата на кинолошките збиднувања, а веќе наредниот месец, односно на 23ти април ќе се одржи уште една изложба на автохтоната раса македонски паничар.

Share