Во организација на Општински сојуз на училишен спорт и Општина Ѓорче Петров викендов се одржа втората рекреативна планинарска тура „Кучково 2023“.

Во тричасовната тура учествуваше и градоначалникот Александар Стојкоски кој истакна дека учесниците го ускористиле убавото време за добра прошетка од Стопански Двор до Кучково.

Патеката е со средна тежина и е одлична за рекреација.

Share