Делегација предводена од градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски денеска положи цвеќе на споменикот на Мирче Ацев во истоименото училиште.

Одбележани беа 80 години од смртта на македонскиот револуционер и војвода на Македонската револуционерна организација.

Стојкоски при оваа прилика порача никогаш да не се заборават хероите и на ваков начин и генерациите што доаѓаат да продолжат им изразуваат почит на некогашните борци за слобода.

Share