Во чест на 14 Ноември-Денот на ослободувањето на Ѓорче Петров, успешно се реализира спортска работилница на тема ,,Традиционални народни игри“ во Кучково.

Учениците од ООУ „Страшо Пинџур“ учествуваа во повеќе спортски активности: влечење јаже, влечење стап, скок во далечина, фрлање со топка, скокање со вреќа. Учениците го развиваа спортскиот дух, се дружеа и уживаа во есенското сонце и убавата природа.

Благодарност до Националната федерација „Спорт за сите“, наставниците и директорот на ООУ,, Страшо Пинџур“, Никола Стојковски за укажаната можност и поддршка за развој на учениците.

Share