Општина Ѓорче Петров го реши деценискиот проблем со недостиг на вода во с. Кучково. Одредена е локација на која преку бунар се обезбедени 4.8 литри вода во секунда.

Станува збор за повеќе од двојно вода за задоволување на потребите на селото, со што конечно се затвора голем урбанистички недостиг во овој дел на Ѓорче Петров и главен проблем кој со години наназад ги мачеше жителите на Кучково.

Следен чекор е пристапување кон конектирање со главниот цевковод. Општина Ѓорче Петров и во иднина останува фокусирана на решавање на урбанистичките проблеми на граѓаните и ставање крај на долгогодишни нерешени прашања. 

Share