Општина Ѓорче Петров овозможи подготовки на армиската футсал екипа за учество на 13th CISM Futsal Cup for Peace 2022 кои се одржуваа во салата “Христо Батанџиев”-ООУ “Тихомир Милошевски”.

На купот ќе учествуваат екипи од армиите на Македонија, Словенија, Хрватска, Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина.

Ова е регионален проект од Меѓународниот совет на воени спортови.

Share