За прв пат во историјата општина Ѓорче Петров добива целосно нов зелен мега парк на место на поранешната голема депонија во Ново Село, предвиден со програмата на Град Скопје.

Со овој проект жителите на Ново Село, Даме Груев, Кисела Јабука и околните населби добиваат место за рекреација и урбано живеење.

Ѓорче Петров заслужува да биде чисто, хумано и урбано место за живеење.

Share