Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски присуствуваше на конститутивна седница на Советот на Скопски плански регион на која беа верификувани мандатите на новоизбраните градоначалници.

За претседател на Советот на Скопски плански регион едногласно беше избран градоначалникот на општина Гази Баба, Бобан Стефковски.

Одржана беше и конститутивна седница на Советот за социјална заштита на Скопски плански регион. За претседател беше изгласан Александар Георгиевски, градоначалник на општина

Share