Во Центарот за култура во Ѓорче Петров се одржа целовечерен концерт на камерниот состав „Маестозо трио“ со наслов “Музички мозаик”.

На концертот публиката имаше можност да слушне композиции од познати светски композитори (Верди, Сен-Санс, Бах и др.) како и неколку обработки на македонски староградски песни.   

Концертот е финансиран од Буџетот на Град Скопје како дел од годишната програма од областа на културата за 2021 година.

Share