Врвни и млади спортисти

Ристо Јанев – под покровителство на Општината Ѓорче Петров учествуваше на меѓународниот  пливачки  турнир кои се одржа во Хрватска.


Никола Додлев – под покровителство на Општината Ѓорче Петров учествуваше за европско првенство во ватерполо.


Игор Трајчевски- под покровителство на Општината Ѓорче Петров учествуваше на специјална Олимпијада во Атина


Доне Георгиевски- под покровителство на Општината Ѓорче Петров учествуваше мегународен турнир во шах кои се одржа во Струга.


Танчери од Танцов Клуб Бранимир и Бранкица под покровителство на Општината Ѓорче Петров учествуваше…


Каратисти од Карате клуб  Ѓорче Петров под покровителство на Општината Ѓорче Петров учествуваше …