Спортско рекреативни атракции

Доколку некогаш сакате да научите нешто од коњичкиот спорт,  посетете го Коњачкиот клуб “Волково”, кој што располага со врвни тренери од оваа област.  

Во рамките на Општина Ѓорче Петров постои картинг клубот “Волково” и сите љубители на брзината и натпреварувањето можат таму да го посетат.