Соопштение за „Денот на дрвото-засади ја својата иднина“

Се известуваат вработените на општината Ѓорче Петров, дека 30.11.2016 година, (Среда) e прогласен за „Денот на дрвото-засади ја својата иднина“. Вработените во општинската администрација за „Денот на дрвот“ 30.11.2016 година, во 09.30 часот треба да засадат дрва на локацијата Бул. „Партизански одреди“ (кај пазарчето во Ѓорче Петров). Поради спроведување на есенската акција „Ден на дрвото“ 30 Ноември е неработен ден за граѓаните на Република Македонија, а истиот ќе биде дополнително одработен за што вработените благовремено ќе бидат известени.