Програма за 14-ти Ноември

11.00 Свечена церемонија во Реонскиот парк
(Обраќање на градоначалникот и положување цвеќе пред споменикот на паднатите борци од НОБ )

12.00-13.00   Дом на култура

-Изработка на графити ( ученици од ликовната секција од основните училишта)
-Литературно читање
* Поделба на награди за најдобрите 6 литературни творби ( 3 проза и 3 поезија)
*Читање на најдобрите литературни творби: проза и поезија
*Претставување на основните училишта со една музичка точка
*Поделба на наградите и признанијата за најдобри ученици од основните училишта за учебната 2016/2017 година и пофалница за постигнати врвни резултати во спортот
-Изложба на карикатури изработени од средношколци во рамките на проектот „ Доза на сатира за здрава демократија” во соработка со „Остен” (во спомен- собата на Анте Поповски)

20.00-01.00 Хуманитарна забава „Скопје-слободно, Ѓорче –гори”

20.00-20.20  КУД „ Глигор Прличев “

20.20-20.50  Настап на Златко Милошевски

21.00- 21.20   Бени Шаќири

21.30-21.50    Мишел Трајковски

22.15- 22.40  Кристина Арнаудова

22.50-23.20   „Миллко” 

23.30-23.50  „ Ласт експедишн” и  „Мугер Фугер”

24.00-01.00   Ди-џеј Бранчес