Пожар во атарот на селото Никиштани, будно се следи состојбата 

Голем пожар во атарот с.Никиштане зафати дабова и нискостеблеста шума кој може да се забележи уште од надвозникот во Ѓорче Петров. Противпожарни екипи со четири возила и цистерни од ЈП „Водовод и канализација“ се на лице место  и будно се следи состојбата. На терен уште од попладневните часови е и Градоначалникот Сокол Митровски, а исто така присутни се и екипи на ЕВН кои ја следат состојбата со напојување на струја во другите делови од руралниот дел на општината, Волково и Орман која во моментов е стабилизирана.

Електрична енергија нема само селото Никиштани бидејќи дел од дрвените бандери изгореа во пожарот, но се превземаат мерки и тоа да се санира. Сите присутни екипи што се излезени на терен се обидуваат да го локализираат пожарот, но променливиот ветер прави проблеми и го менува правецот на движење на огнената стихија. Екипите на приотивпожарната екипа на градот Скопје цела вечер ќе останат на терен со цел да не  дојде до проширување на пожарот до населените места.