Положување свежо цвеќе по повод државниот празник 11 Октомври во Ѓорче Петров

По повод 11 Октомври – Ден на народното востание, делегација од општината Ѓорче Петров предводена од Градоначалникот Сокол Митровски утре (Вторник) во 11 часот во реонскиот парк вбо Ѓорче Петров, ќе положи свежо цвеќе пред споменикот на паднатите борци на НОАВМ. На свеченоста цвеќе ќе положат и преставници од Советот на Општина Ѓорче Петров, Здруженија на борци и пензионери, преставници од политичките партии, основните училишта и градинката „Росица“  како и други јавни институции и граѓани од општината.