СЕ ПОВИКАУВААТ ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТУИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ДА ГИ ИСКОРИСТАТ ПРЕДВИДЕНИТЕ ТЕРМИНИ 30 ЈУНИ И 1 ЈУЛИ ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА СВОИТЕ ДОМОВИ И ДВОРОВИ ОД КАБАСТ ОТПАД КОЈ ЌЕ БИДЕ ПОДИГНАТ ОД ЈП КУМУНАЛНА ХИГИЕНА И ЕКИПИ ОД ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ. ОТПАДОТ ТРЕБА ДА СЕ ИЗНЕСЕ ОД 7 ДО 9,30 ЧАСОТ НА ПОГОЛЕМИТЕ УЛИЦИ И ДО НАЈБЛИСКИТЕ  КОНТЕЈНЕРИ. РЕОН ЕДЕН НА 30 ЈУНИ 2017 ГОДИНА: УРБАНА ЗАЕДНИЦА ХРОМ, ДЕЛОВИ ОД УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ МИРЧЕ АЦЕВ И ЃОРЧЕ ПЕТРОВ, ДЕКСИОН И ДЕЛОТ НАД ПРУГАТА ВО ДЕКСИОН. РЕОН ДВА 1ЈУЛИ 2017 ГОДИНА:РЕОНСКИ ЦЕНТАР ОКОЛУ ПАРКОТ, ПАЗАЕРОТ, ПОЛИКЛИНИКАТА И ЦРКВАТА . ДЕЛ ОД УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ МИРЧЕ АЦЕВ И ЃОРЧЕ ПЕТРОВ НАД УЛИЦАТА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ДО УЛИЦАТА АРСЕНИЈЕ ЈОВКОВ И УРБАНА ЗАЕДНИЦА ДАМЕ ГРУЕВ. ВО РУРАРНИОТ ДЕЛ ИСТО ТАКА НА ОЗНАЧЕНИ МЕСТА ЌЕ СЕ ОДЛАГА КАБАСТ ОТПАД ВО САБОТА НА 1 ЈУЛИ. 

Денес, во реонскиот парк во општината Ѓорче Петров со полагање свежо цвеќе и краток рецитал одбележани беа 96 години од смртта на големиот македонски револуционер, Ѓорче Петров. Градоначалникот Сокол Митровски ,Претседателот и членови на советот на општината, делегации на Здружението на борците на Ѓорче Петров , делегации од политички партии, и бројни почитувачи на неговото дело,  се поклонија и положија цвеќе пред неговиот споменик во паркот во Ѓорче Петров.

Општината Ѓорче Петров и невладината „Kорени“ од 27 до 30 јуни 2017 година ги организираат „Деновите за англиски камп“ во ООУ„ Тихомир Милошевски . Ваков вид на дополнителен наставен процес (камп), за прв пат се одржува во општината, а во него учество ќе земат повеќе од 60 ученици од сите основни училишта во Ѓорче Петров кој во овие 4 дена од 09 до 12 часот, на интересен начин ќе го надградуваат своето знаење на англискиот јазик.

Фудбалскиот клуб „Македонија Ѓорче Петров “  ќе добие 490.000 денари како поддршка од Општината Ѓорче Петров за покривање на трошоците за котизација за натпреварување во Втората фудбалска лига. Претседателот Гоце Петрески  на 67-та седница, ова прашање го стави како прва точка од дневниот ред која беше едногласно донесена од членовите на советот на општината.

Општина Ѓорче Петров деновиве работи на расчистување на теренот околу спортското игралиште „Бранители “ во с. Волково по повод меморијалниот фудбалски турнир  „Дарко Брњарчевски“ кој ќе започне во сабота на 24 јуни.        Се работеше на отстранување на зараснатите тревни површини, кастрење на гранки кои ја намалуваа прегледноста на главната улица од сред село се патот кој води до игралиштето, а веќе се поставуваат и нови трибини за љубителите на малиот фудбал.