Враќање на спортот и спортските активности на територија на општината ни се многу важни и работиме интензивно на тоа. Со задоволство излеговме во пресрет на Јувентус фан клуб со поддршка на големиот спортски настан Јувентус академија-Македонија за дечиња кој ќе се одржува од 2 април на игралиштето на "Македонски лавови"-населба Хром. За подетални информации во однос на организацијата може да се обратите на https://www.facebook.com/Juventus-CAMP-Macedonia-2018-3604…/, како и во службите на општината кои работат во делот на спортот. Исто така, Ве информираме дека на следниот линк http://jacademy.juventus.com/mk/camps/macedonia/index.php, може да се пријавите за настанот. На истиот линк, има и дополнителни информации за академијата.