Депонијата што се наоѓа во близина на патот кој води кон с.Орман, деновиве е целосно расчистена од страна на службите на општината. Продолжување со интензивни акции на помали и поголеми депонии и во меѓувреме, апелираме за свесност кај граѓаните во однос на фрлањето отпадоци, ѓубре и смет.