Во просториите на општина Гази Баба денеска беше потпишана Декларација за отчетност, отвореност и транспарентност на локалната самоуправа од страна на неколку градоначалници. Декларацијата ја потпиша и градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Наумоски. Настанот беше организиран од Метаморфозис и Action SEE.