Уште еден телефонски број за помош-теренска служба на Црвен крст 071/349-230

Црвениот крст во четвртокот и петокот одговори на 87 барања за посети кај стари, болни, изнемоштени лица и ранливи категории на територија на Скопје кои поради состојбата со Ковид-19 вирусот не можат да го напуштат својот дом.

Апелираме повторно граѓаните на Ѓорче Петров кои имаат потреба од помош да се обратат на уште еден телефонски број на теренската служба – 071/349-230.

Остануваат во употреба и другите телефони за контакт 070/226136 02/3068-806 и оној на тимот за бездомни лица 02/3096-227.