Сто години од смртта на Ѓорче Петров

Сто години од смртта на револуционерот Ѓорче Петров. Со положување цвеќе, заедно со делегација од Советот на општината му оддадовме почит на нашиот патрон.

На овој ден, секоја година се сеќаваме на неговите заложби, идеали и борби за независност на Македонија. Денес, со гордост кажуваме дека доаѓаме од општината кое го носи неговото име.