Скопје се сеќава!

Сеќавање на 26 јули пред 56 години во чест на 1070 скопјани и урнатините кои останаа од градот утрото во 5 часот и 17 минути.

Во знак на одбележување на денешниот ден, делегација на Општина Ѓорче Петров положи свежо цвеќе пред Споменикот на жртвите од земјотресот, на Градските гробишта во Бутел.

Сеќавањата никогаш нема да избледат!