Се чисти дивата депонија во Ново село

Град Скопје во соработка со општина Ѓорче Петров почна со механизација да ја расчистува дивата депонија во Ново Село.

Како што беше ветено на крајот на ланската година, во наредните два месеци интензивно ќе се работи на ова место каде е планирано повторно зазеленување и користење на просторот.