Преку театарска претстава до совесност за чиста и здрава природа

Здравите навики и однесување се учат од мали нозе. Треба да создаваме совесни личности уште од најмала возраст. Ги учиме децата како да се однесуваат кон планетата земја. Општина Ѓорче Петров преку театарски претстави поблиску до совеста на децата од градинките. Како да ја заштитат природата и како таа навика да ја чуват дури растат.
Во градинката ЈОУГД ,,Росица” се одржа интерактивна, музичко-драмска претстава ,,Царската Заповед,, во изведба на група Триангл. Претставата предизвика позитивни реакции и чувства. Децата ја примија пораката како да ја чуваме и одржуваме околината околината да биде чиста и здрва и дека ние немаме резервна планета.