Одбележување на христијанскиот празник Водици

18 годишниот Тодорче Марковачев од Волково е најсреќниот кој го фати светиот крст во водите на реката Лепенец. 29 годишниот Илија Блажевски од Нерези, го извади крстот од Вардар кој традиционално се фрла од Железничкиот мост во населбата Хром. Општина Ѓорче Петров е долгогодишен поддржувач на манифестацијата за Водици и на најсреќните кои го фатија светиот крст им додели симболичен подарок.
За многу годни празникот.
Бог се јави!