Одбележани 77 години од смртта на Мирче Ацев

Во истоименото основно училиште во општина Ѓорче Петров, одбележани беа 77 години од смртта на народниот херој Мирче Ацев.

По тој повод, градоначалникот Александар Наумоски положи свежо свеќе на бистата во ООУ „Мирче Ацев“. Да не се заборават револуционерите и хероите на оваа земја.

Слава им.