Комуналните служби во акција за чистење на Дексион

Продолжуваме со интензивното чистење на улиците. По дводневниот  дожд, комуналните служби денеска во убид да ја заштитат животната средина во Дексион. Исфрлени се 2 камиони на отпад кој несовесно се полага покрај улиците и тревните површини. Службите ги метеа и уличките во Дексион а се косеше и тревата околку спортското игралиште.

Сите треба перманетно да се бориме против загадувањето. Продолжуваме со истата динамика согласно временските прилики.