Известување 

Поради изведување на градежни работи за изградба  на Корзото во Реонскиот Парк во Ѓорче Петров, се известуваат сите жители дека потегот на калдрмата, кој во паркот се кој се користеше како паркинг се укинува. Градежните работи почнуваат  од 17.06.2019 година, а делот во паркот кој сега е паркинг, со градежниот зафат ќе стане пешачка зона.