Го враќаме и оживуваме некогашното корзо во паркот во Ѓорче Петров

Започнаа подготвките за изведба на корзото во паркот-белегот на општината, симболот на ноќниот живот и урбаното живеење во Ѓорче.
Во моментов во првата фаза се расчистува теренот, ќе се отстранува калдрмата и бетонските елементи од тротоарите а истовремено ќе се постави и подземна инсталација и ќе се нивелира земјиштето по што ќе следи подготовка за втората фаза за уредување на просторот.
За правата фаза од општинскиот буџет се издвоени околу 6 милиони денари.
Корзото најдобро го отсликуваше духот на старо Ѓорче.
Да им оставиме на идните генерации наследство за кое сега постојат само сеќавања. Да ја вратиме забавата , да го вратиме духот на заедништво!