Втора година мото-крос трки во Орман

Општина Ѓорче Петров со поддршка за враќање на мото кросот во Орман. Како што ветивме, веќе втора година патеката е во употреба.
МК Вардар – Скопје, во соработка со општинта, a во согласност со календарот на МФСМ и Правилникот за мотокрос на МФСМ, одржа мото-крос трка во класите MX1, МХ2, MX и MX85.
Трката се спроведе според Правилникот за мотокрос на МФСМ, како и правилата на ФИМ и ФИМ – Европа.